Любопитно

Продуктиза Свинска плешка на фурна

    Свинска плешка - 3-4 кг без кост
    Чесън - 12 скилидки
    Червен пипер - 2 с.л.
    Червено вино - 1 ч.ч.
    Олио - 100 мл
    Лимонов сок - от 2 лимона
    Картофи - 4-5 картофа

Свинска плешка на фурна

  • 6 часа
  • 10

    Пресовайте много добре на каша чесъна, червения пипер, лимоновия сок и 1 с.л. сол. Намажете обилно свинската плешка с маринатата и я поставете покрита  да престои в хладилник за едно денонощие.

    Загрейте фурната на 150 градуса. В голяма чиста тава поставете картофите, нарязани на две, а отгоре месото. Полейте свинското с останалата марината, разредени със 150 мл вода и вино.

    Покрийте цялата тава с фолио и сложете свинската плешка да се пече бавно, за около 5 часа. След като махнете фолиото, увеличете градусите и запечете за още около 1 час или по-малко.