За нас

Вкусът от едно време

Всичко започва през далечната 1992 година. Тодорка и Димо Георгиеви - едно семейство, възпитано на старите занаятчийски вкусове и практики полага първите стъпки в частния сектор.  С много постоянство, желание и отдаденост, младите професионалисти се радвали на плодовете на своя труд. Усмивките на клиентите, похвалите, добрата реклама от уста на уста разгласили из град Добрич за човек, който произвежда прекрасни кебапчета и кюфтета.

Всеки отивал, опитвал и се влюбвал в  комбинацията между прясно свинско месо и подправки.
Веднъж човек опита ли, няма връщане назад. И така от година на година клиентите се увеличавали, работата разцъфтявала и бизнеса се развивал.

Тъй като наплива от желаещи да се докоснат и опитат от кулинарните вкусотии нараствал, Георгиеви решили, че е време да отворят нещо свое - място, където всеки да седне, да хапне, да нахрани тялото и душата си. Така през есента на 1998 година отваря врати малкото и китно бистро „Димят“. 

Минали години, бизнесът се развивал, клиентите се увеличавали.
Името „Димят“ било еталон за вкус и качество от „доброто старо време“.

Семейството водено от стремежа си да дарява на хората качество, решава, че е дошъл момента, в който може да се мисли и за производство и на други продукти освен емблематичните за фирмата кебапчета и кюфтета.

Така през 2001 година отваря врати и предприятие за производство на месни заготовки от раздробено и нераздробено месо. Голям набор от всякакви вкусотии от пилешко, свинско, телешко и агнешко месо били произвеждани. Предприятието се радвало на успехи, нови клиенти, положителни отзиви.

С годините мрежата се разширявала, фирмата прогресирала и така един ден, семейството разполагало с един добре функциониращ цех, красив и стилен кулинарен магазин, също така мрежа от магазини за месо в град Добрич и к.с. Кранево.

Ние от фирма Димят, работим и се стараем да предлагаме най-доброто на нашите клиенти – винаги пресни меса и качествено обслужване. Позволете ни да ви покажем нашия свят, където месото и кулинарията не са просто нещо посредствено, а начин да изразиш себе си.